Mini-samenvatting van de VS

Lise93 Lise93
4 mrt 2026

Robert De Koning heeft een leuk boek geschreven vol met anekdotes, waarin alle staten (+D.C.) van de VS samenkomen. Dat laatste zette mij er ook toe aan om dit boek te gaan lezen. Vaak gaan boeken over een bepaald deel van het land. Dat je nu in één boek over alle staten kon lezen, vind ik dus zeker een plus en ook een origineel idee van de schrijver.
Helaas kon ik niet wennen aan de schrijfstijl van De Koning. Hij schrijft heel veel in beeldspraak, soms zelfs op het poëtische af. Dit vond ik niet lekker lezen en deed voor mij af aan het informatieve aspect van het boek. Ook vind ik het jammer dat sommige hoofdstukken slechts over één onderwerp gaan, terwijl het een grote staat betrof waar mijns inziens veel meer over te vertellen is.
Verder was het boek naar mijn mening vollediger geweest als er een voor- of nawoord was toegevoegd. Nu ' val' je middenin Alabama en na het lezen over 'Wyoming' is het boek ook plotsklaps uit. En ik had het erg leuk gevonden als er een kaartje was toegevoegd, zodat je tijdens het lezen even kan kijken waar de staat ook alweer ligt.
Samenvattend is het een verfrissend boek waarin alle staten van de VS samenkomen en je eens wat anders leest dan de standaard wetenswaardigheden, maar er zitten zeker plussen en minnen aan.

Meer recensies van Lise93