Mooie combinatie van romantiek en historie
Door een traumatische gebeurtenis in het verleden, is Finola Shanahan ervan overtuigd dat ze geen man verdient, en daarom doet ze er dan ook alles aan om de koppelpogingen van haar ouders te dwarsbomen. Maar als ze Riley ontmoet, wordt ze ertoe aangezet om eerlijk naar zichzelf en haar overtuigingen te kijken. Riley hoeft niet zo nodig te trouwen, maar doet zijn zieke vader toch de belofte de suggestie van de koppelaar serieus te overwegen. Ook hij wordt door zijn omgang met Finola aangezet om na te denken over wat er nu echt in zijn hart leeft.
Het is een fijn vlotlezend verhaal met de nodige humor. Ik heb genoten van de krachtige personages en vind dat de schrijfster de omgeving -het leven van de arme (Ierse) immigranten in de sloppenwijken en de cholera-uitbraak- goed heeft neergezet.
De uitgebreide beschrijvingen van de fysieke aantrekkingskracht tussen de hoofdpersonen hadden van mij minder aanwezig mogen zijn.
Na de serie De Postorderbruiden, die ik persoonlijk niet zo goed vond, is Jody Hedlund met het eerste deel van deze nieuwe serie over de familie Shanahan wat mij betreft weer helemaal terug! Na de ijzersterke epiloog in dit verhaal, kijk ik zeker uit naar deel 2.