Zwarte Golven
Ik heb dit boek mogen lezen voor de leesclub, bedankt dat ik mee mocht doen.
Zwarte golven is het debuut van Eric Wewerinke, gebaseerd op een waargebeurd verhaal.
Hoofdpersoon Tim probeert zijn draai weer te vinden in Nederland na een reis door India, maar heeft daar veel moeite mee. Dan krijgt hij een telefoontje van Julia, een van de medereizigers van de reis naar India. Zij vraagt of hij mee wil gaan op een zeilreis naar Corfu.
Ze gaan op reis met Robert, die de zeilboot naar Corfu moet brengen, hij heeft daar een bedrijf wat zeilboten verhuurd.
Het plan is dat Tim meegaat tot halverwege en dat dan de 2 dochters van Robert op de boot stappen.
Al snel na het vertrek blijkt dat Robert een man van vele gezichten is en er gebeuren dingen waar Tim aan twijfelt. Hoe gaat dit aflopen?
Het verhaal is vlot geschreven en met korte hoofdstukken. De namen van de hoofdstukken geven aan waar de zeilboot naar toe gaat.
De proloog beloofd veel goeds en spanning en er gebeurt dan ook van alles onderweg. Je vraagt jezelf af hoe dit gaat aflopen en wilt verder lezen. Helaas was voor mij het plot een anti climax. De hoofdpersonen hadden iets verder uitgediept kunnen worden.
Al met al een leuk boek om te lezen, alleen was het voor mij geen thriller, een waargebeurd reisverhaal was een betere benaming geweest.