Prima roman
Ik ging dit boek in met het idee dat het meer een thriller zou worden. Vooropgesteld, dat vond ik dit absoluut niet. Waarom dan toch vier sterren? Omdat ik het verder wél fijn geschreven vond.
Het verhaal wisselt prettig af tussen een soort rode lijn waarbij Joni gaat biechten bij de pastoor en “flashbacks” die het verhaal vertellen alsof het nu aan het gebeuren is. Ik kon hierdoor goed in het verhaal komen, omdat het voelde alsof iemand me na elk hoofdstuk weer even een korte samenvatting gaf om me zo bij de les te houden.
De vriendinnengroep is gezellig met elkaar op vakantie, of althans dat was de bedoeling. Je begint met de alledaagse vervelde dingen zoals dat vakantiehuis wat tóch niet zo een pareltje was als je hoopte en met gestaag tempo worden de problemen van de meiden steeds erger. Vooral wanneer er tussen hen ook steeds meer spanningen ontstaan.
Ik vond persoonlijk vrij duidelijk vanaf het begin wie de vijfde brief had geschreven, maar toch bleef ik me gedurende het hele boek afvragen of de schrijfster me niet tóch zou weten te verrassen. Leuk geschreven, las vlot, niet altijd even geloofwaardig maar niet storend.