wat een heerlijk (voorlees)boek

lmk1906 23 oktober 2025
We hadden nog niet eerder een boek uit deze serie gelezen, maar dat maakte niet uit werd ons verteld. We waren dan ook heel benieuwd, want na Bram en het zoldermysterie (deel 1), Bram en de orde van Avalon (deel 2), Bram en de Bliksemjagers (deel 3) en Bram en de Waterreuzen (deel 4) is dit het 5e deel van deze serie.
En het overtrof onze verwachtingen. Michael heeft een fijne schrijfstijl die je helemaal mee op reis neemt naar de avonturen die Bram beleeft. En het maakt niet uit dat je de vorige delen niet gelezen hebt. Soms is er wel een verwijzing naar een vorig boek (maar daar word je alleen maar nieuwsgierig van, we gaan ze zeker nog eens lezen!).

Je zit dan ook meteen in het verhaal. Bram is verhuisd en als hij de dozen uitpakt komt hij een doos met oude spullen tegen. Hierin ook een babymobiel. Als deze midden in de nacht opeens begint te draaien is dit het begin van een ongekend avontuur langs diverse plekken op de wereld. Leuke toevoeging zijn de QR codes die je meer vertellen over de plekken die bezocht worden. Leuk om deze ook met de klas te bekijken en ze op de wereldkaart op te zoeken. Zo komt het verhaal nog meer tot leven.

Meer recensies van lmk1906

Een hartverwarmende reis door de jaren ’60 vol humor en nostalgie. Nu te vinden in jouw favoriete boekhandel.