fantastisch boek
Het bonte beestenhotel
Stefan Wolters
Yvon van Oel
Lemniscaat
Een boek dat zijn naam eer aan doet. In dit boek waar een hotel door allerlei dieren wordt bewoond staan mooie alliteraties. Want je wordt welkom geheten door de receptiereiger, bestel je wat dan komt de roomservicerat en je eten wordt bereid door de keukenkaaiman.
Alle dieren hebben zo hun eigen taak en ruimte in het hotel. Ze hebben allemaal hun eigen gewoontes en eigenaardigheden. Dat maakt dit boek heel divers. De dieren worden op dubbele pagina’s aan je voorgesteld. Waarbij er paginagrote illustraties staan. En daarnaast een stukje tekst. Een ideaal boek om tussendoor voor te lezen in de klas. Maar ook een prima boek om door kinderen zelf te lezen. Ik las het thuis voor aan Jorn en Brent las het zelf. (en luisterde daarna nog een keer mee toen ik het aan Jorn voorlas.)
Een fantastisch boek om in de klas mee aan de slag te gaan. Laat de kinderen hun eigen dier bedenken die ook dit hotel kan werken, laat ze met taal ook alliteraties bedenken bij de creatieve vakken kun je ze hun eigen dier laten tekenen of een dier uit het boek in 3d laten maken met waardeloos materiaal of klei. Je zou ook kunnen kijken naar welke dieren er in het boek voor komen en deze gaan ordenen in het dierenrijk. Waar komen de dieren voor?
Een boek waar je dus alle kanten mee uit kunt.
Stefan Wolters
Yvon van Oel
Lemniscaat
Een boek waar je dus alle kanten mee uit kunt.