prachtig naslagwerk over de geschiedenis van oerknal tot nu
Van de oerknal tot de jaren 2020. Alles uit de geschiedenis komt voorbij in dit boek van Peter Goes. De eerste editie stamt uit 2015 en het boek is nu in 2025 opnieuw uitgebracht met een nieuwe omslag en 2 recente nieuwe pagina’s.
De mooie rustige kleurstelling, de prachtige illustraties en het grote formaat maken dat je uren kunt verdwalen in dit kijkboek. Er is veel te zien op de pagina vullende illustraties. Deze illustraties worden door kleine stukken tekst verduidelijkt. Op iedere spread staat een stukje geschiedenis. Bekende en minder bekende feitjes en weetjes lees je. Waar hier thuis echt van werd gesmuld. De gekste dingen kregen we om onze oren geslingerd. Mama wist je dat:
“Het geheime wapen van de Hunnen een composietboog was?”
“ Leonardo da Vinci een ‘homo univerversalis was?”
“Roald Amundsen als eerste mens de Zuidpool bereikte?”
Of dat hij iets las en daar vervolgens meer over wilde weten en zelf nog meer informatie opzicht omdat ik de antwoorden ook niet allemaal kon geven. Want heb jij al eens gehoord van de schildpadformatie ten tijde van het Romeinse Rijk?
Ik zag dat er ook een doeboek is bij dit boek waarmee je creatief aan de slag kunt. Pak potloden en stiften en versier de Berlijnse muur met graffiti, vlucht uit het middeleeuwse doolhof, maak van je eigen naam een monogram, ontcijfer een geheime boodschap van een spion uit de Koude Oorlog en geef de Hunnen kleren en een wapenuitrusting.
Die gaat zeker op ons wensenlijstje om eens te bekijken.
Dit boek is dus zeer zeker ook goed bruikbaar in de klas. Een fantastisch boek om in te zetten bij geschiedenis. Maar ook gewoon in de boekenkast van de klas zullen kinderen hier veel plezier aan beleven om tussendoor gewoon in te kijken en ontdekken.
Wat blij dat we dit boek in onze boekenkast mogen zetten. Zowel hier thuis als op school zal dit boek nog vaak bekeken worden.
“Het geheime wapen van de Hunnen een composietboog was?”
“ Leonardo da Vinci een ‘homo univerversalis was?”
“Roald Amundsen als eerste mens de Zuidpool bereikte?”
Die gaat zeker op ons wensenlijstje om eens te bekijken.