Spannend en creepy Young adult verhaal

10 december 2020
Na deze ontgroening hoor ik er eindelijk bij. Ik moet dit overleven, dat moet gewoon. Ik wil hierbij, ik móét hierbij. Ris en Megan doen mee aan de ontgroening van een studentenvereniging. Wie volhoudt, heeft vrienden voor het leven. De ouderejaars bedenken wrede, ronduit gevaarlijke opdrachten. Het hoogtepunt is de laatste dag van de ontgroening, de zogenaamde Black Friday. Een dag die gitzwart zal eindigen…

“Black Friday” is een ontzettende spannende en creepy young adult thriller, die echt wel een beetje onder je huid gaat zitten. Het verhaal speelt zich af in vijf dagen tijd en daardoor beleef je de ontgroening ook echt helemaal mee. Het verhaal is geschreven vanuit twee perspectieven, die van Ris en die van Megan. Doordat je gedurende het verhaal leest wat ze denken kun je je nog beter inleven. Sommige opdrachten bezorgen je echt de kriebels en daarnaast is ook de groepsdruk hoog. Je moet deze ontgroening doorstaan want dan pas hoor je erbij. Eigenlijk een zieke gedachte.

Er zijn een aantal bij-personages die echt het bloed onder je nagels vandaan halen. Soms had ik het fijn gevonden net iets meer achtergrondinformatie te hebben over deze personages. Doordat je het verhaal vooral leest vanuit Ris en Megan, worden dus ook vooral hun personages uitgewerkt. Je opbouw verloopt chronologisch naar het einde toe en de ontknoping is absoluut verrassend. Weinig mensen zullen dit aan zien komen en daardoor was “Black Friday” ook zeker ontzettend sterk. Je zit absoluut wel een aantal keer op het puntje van je stoel, zo spannend is het verhaal. Na het lezen van dit verhaal ben ik dus zeker ook erg nieuwsgierig naar de andere boeken van Maren Stoffels.

Eerder verschenen er al van Maren Stoffels onder andere de spannende verhalen: “Escape Room”, “Fright night” en “Room service”.

Meer recensies van