De geheimen van het italiaanse eiland

In de geheimen van het Italiaanse eiland maken we kennis met Mia, een jonge vrouw die is opgegroeid bij haar grootmoeder Lucy.
Wanneer Lucy kort na haar overlijden wordt beschuldigd van diefstal van een speciaal object die tijdens de 2de wereldoorlog is verdwenen kan Mia dit niet zomaar laten gebeuren. Ze geloofd voor de volle 100% in de onschuld van haar grootmoeder.
Mia gaat op onderzoek uit en komt al snel terecht bij een kasteel op een klein eiland in de Middellandse zee. Eens Mia daar aankomt blijkt dat ze haar grootmoeder misschien toch niet zo goed kende als ze zelf dacht…

Met z’n 342 pagina’s en korte hoofdstukken vlieg je door dit boek. Er wordt niet rond de pot gedraaid en er worden niet onnodig veel details beschreven maar wel net genoeg om weg te kunnen dromen over het mooie eiland en het kasteel. Zo wordt het verhaal niet te zwaar en ingewikkeld.
De schrijfster, Barbara Josselsohn, neemt je mee in 2 verhaallijnen. Het verhaal van Mia speelt zich af in New York in 2018 en het verhaal van Annalisa in Italië in 1943. Ik zelf hou echt van die tijdssprongen in boeken, het blijft mijn nieuwsgierigheid aanwakkeren waardoor ik heel moeilijk het boek kan wegleggen. Er komen onderwerpen in voor als liefde, familie, verlies en verdriet, oorlog,…
Dit boek wordt wel eens vergeleken met de boeken van Soraya Lane, en ik zie ook wel de gelijkenissen! De geheimen van het Italiaanse eiland is echt een leuke roman om deze zomer te lezen.
En goed nieuws voor de fans want het vervolg verschijnt in het najaar van 2024! Dus weer een mooi verhaal om naar uit te kijken!
Bedankt aan oceaanboeken voor dit boek

Meer recensies van lynn vanzieleghem