De franse dochter

lynn vanzieleghem 14 februari 2025

Het 5de deel van de verloren dochters van Soraya Lane gaat deze keer over de Franse dochter.
Zo leuk dat het net op de dag van de liefde mijn beurt is in deze blogtour! En al helemaal als het verhaal zich afspeelt in Parijs of “ de stad van de liefde”. Zelf ben ik er nog nooit geweest en eerlijk gezegd sprak het mij ook niet zo aan, maar na het lezen van dit boek en vooral de bezoekjes aan de vele restaurants en bakkerijen is mijn interesse toch wel aan gewakkerd.

In dit boek hebben we weer 2 verhaallijnen die zich in 2 verschillende tijden afspelen.
In het heden ontmoeten we Blake die werkt als journaliste en die een jaar geleden een kistje ontvangen heeft met 2 aanwijzingen in naar wat misschien wel een stuk van haar verleden kan zijn. maar is Blake, die altijd al een pleaser geweest is, er klaar voor om voor de verandering eens iets voor haar zelf te doen en het veilige Londen voor even achter te laten en naar het bruisende Parijs te reizen om haar verleden te onderzoeken?
In 1973 ontmoeten we de jonge Evelina die er van droomt groot te worden in de modewereld. Een droom die als vrouw in die tijd al niet makkelijk was, en al zeker niet wanneer haar ouders er van overtuigd zijn dat ze moet trouwen met iemand uit hun dorp die door hen is goedgekeurd. Evelina besluit dat haar dromen groter zijn dan wat haar ouders voor haar toekomst zien en vertrekt zonder omkijken naar Parijs.
Soraya Lane zuigt je ook weer in dit boek helemaal mee. Het verhaal is soms wat voorspelbaar maar dit vind ik bij deze serie zeker niet storend. want ook al loopt de verhaallijn in de 5 boeken wat op dezelfde manier, ik zou het heel raar en jammer vinden moest het plots een heel ander verhaal worden. Bij elk boek komen we ook mondjesmaat meer te weten over Hope, en ik heb haar nu al in mijn hart gesloten. Wat ik ook heel erg kan smaken aan deze boeken is hoe de personages van de vorige boeken af en toe eens voorbij komen. En wat een goeie wijsheden geeft de auteur ook mee, de vriendschap, het verdriet, de liefde en vertrouwen die aanbod komen zijn zo mooi. En dan zinnen als “wijn helpt eerlijk gezegd vaker dan sussende woorden” zijn goud waard, want heeft iedereen soms niet gewoon eens nood aan stilte en een goed glas wijn?!
Insta: lynns_boekenkast

Meer recensies van lynn vanzieleghem