een vlot en spannend verhaal die vraagt naar meer.
‘ ik ben niet ‘ is voor mij een goed geschreven verhaal. Door de nieuwe wereld en de iets wat mysterieuze manier hoe het wordt omschreven, wil je er direct meer over weten. Grace neemt je mee in een wereld waar ‘het hogere hof’ het voor het zeggen heeft. Ze streven naar een wereld van perfectie en als je niet voldoet aan deze perfectie wordt je gezien als een ziekte. Als Grace op 18 jarige leeftijd er niet in slaagt om haar plek op aarde toegewezen te krijgen, en zo al haar kansen op een leven vergooid, is ze helemaal niet klaar om haar lot te aanvaarden. Wanneer de mogelijkheid zich voordoet op een leven grijpt Grace deze kans zonder aarzelen.
Je leert de personages naar mate je verder in het boek komt beter en beter kennen. Grace sluit vriendschappen met Wooder en Daryl die ook geloven dat ‘hunters’ en ‘ouderen’ perfect samen kunnen leven. Daryl zijn beste vriend Jared is daar helemaal niet mee akkoord. Grace durft hem haar ware identiteit niet toe te vertrouwen. Jared merkt al snel dat er iets is wat Grace speciaal maakt en weet niet hoe hij zich moet gedragen tegenover haar.
Wanneer Wooder hen nodig heeft kunnen Jared en Grace niet anders dan samen werken. Maar zijn Grace en Jared wel klaar om elkaar echt te leren kennen. Kan hun vriendschap verder kijken dan tot wat of wie ze zijn.
Er worden verschillende onderwerpen naar voor gebracht in het verhaal waar we in het echte leven ook wel eens mee te maken krijgen. Dit spreekt mij wel aan in een boek.
Door de vlotte schrijfstijl en de korte hoofdstukken leest het boek als een trein. Ook de spanning zit er van het begin tot het einde in.
En zoals elke goede serie vraagt eindigt het eerste deel met cliffhanger van formaat waardoor je niet anders kan dan verlangen naar deel 2.