een spannend en mysterieus verhaal
De hulp van Freida Mcfadden heb ik in een goeie 2 dagen uitgelezen een echte pageturner is het zeker.
In het boek maken we kennis met 5 hoofdpersonages.
Millie wil graag haar leven terug opbouwen maar met een verleden als dat van haar is dit niet zo simpel. Ze woont in haar auto en kan met moeite dagelijks eten kopen… wanneer ze de vacature ziet voor hulp in het huishouden bij de rijke en blijkbare perfecte familie Winchesters grijpt ze haar kans.
Wanneer ze als inwonende hulp aan de slag gaat blijkt al snel dat niet alles zo perfect is bij de Winchesters, de 8 jarige dochter Cece is rot verwend door haar toch wel wat gekke en wispelturige moeder Nina, die er blijkbaar alles aan wil doen om Millie het leven zuur te maken. De tuinman Enzo doet wel heel raar, eerst wil hij haar met moeite aankijken en daarna wil hij haar verwittigen in zijn snel Italiaans waarna hij weer niet meer met haar spreekt. En met de kamer waar ze in mag logeren lijkt er toch iets heel speciaals aan de hand te zijn los van het feit dat hij op zolder ligt en nog kleiner is dan de grote voorraadkast van huis.
Maar Millie klaagt niet, ze wil er alles aandoen om deze goed betaalde job te houden zodat ze toch terug een leven kan opbouwen. En gelukkig is de knappe man des huizes wel normaal, Andrew weet dat zijn Nina soms heel raar kan doen maar toch ziet hij haar nog steeds heel graag. Had Millie maar iemand die op zo een mooie manier van haar hield…
Het eerste deel van het verhaal wordt verteld van uit Millie haar personage. Geleidelijk aan kom je meer en meer te weten waarom ze deze job zo hard nodig heeft, waarom ze alle grillen van haar bazin en verwende dochter verdraagt. Maar toch slaagt de auteur erin om de mysterie en spanning te blijven opbouwen. Je wilt telkens meer weten wat daar allemaal aan de hand is in dat prachtige huis maar vooral ook op die zolderkamer…
In het tweede deel wordt er dan van uit Nina haar personage verteld, waardoor je meer begint te beseffen waarom ze zo gek is.
Is alles in dit huis maar schijn of beeld Millie haar dingen in die er niet zijn?
Dit boek gaf ik 4 sterren vooral voor de spanning en het mysterieuze sfeertje. De schrijfstijl is ook heel vlot zonder mega lange zinnen en hoofdstukken. Er wordt niet rond de pot gedraaid in dit boek. het is een echte aanrader met heel wat verassende wendingen.
In het boek maken we kennis met 5 hoofdpersonages.