Zonnig, scherp en verslavend: Mira’s nieuwe start in Niet te redden
In Niet te redden (Het Pact 2) krijgen we een heerlijk scherpe en meeslepende inkijk in het leven van Mira. Een stijlvolle en uiterst ondernemende vrouw die zich staande probeert te houden in een wereld vol façades, verwachtingen en (on)uitgesproken oordelen.
Geen spoilers, maar de openingsscène is briljant opgezet en zet meteen de toon voor een verhaal vol lef, keuzes en persoonlijke heruitvinding. Vanaf dat moment wordt het alleen maar beter — het leest zó lekker weg dat stoppen haast onmogelijk is. Al snel verplaatst het verhaal zich in een verrassende, maar ontzettend boeiende en zonnige richting: Californië!
Eenmaal daar beleeft Mira bijzondere avonturen en ontmoet ze een reeks intrigerende personages, waaronder misschien wel een nieuwe liefde. En dan is er natuurlijk Stitch… voor mij persoonlijk ook een nieuwe liefde ;)
Tijdens het lezen waande ik me telkens op mooie, zonnige (en ook wat koudere ;)) en inspirerende plekken. Zoals Yvonne van den Nieuwenhuizen dat als geen ander kan, roept ze met haar woorden levendige beelden op - waardoor je je moeiteloos onderdompelt in Mira’s avonturen, die niet alleen zonnig en stijlvol, maar ook een tikje romantisch en soms wat spannend zijn.
Zoals we van Yvonne van den Nieuwenhuizen gewend zijn, leest het verhaal vlot, met precies de juiste balans tussen diepgang, luchtigheid en humor. Je vliegt erdoorheen — en nu wil ik eigenlijk maar één ding: deel drie, graag. Liefst morgen nog. Pretty please?