Verrassende feelgood met een twist
Met “Het pact 1 – Niet volgens plan” slaat Yvonne van den Nieuwenhuizen weer een andere, heel originele, weg in. Ik heb haar vorige trilogie, “Studio Holland”, met (heel) veel plezier gelezen, maar dit eerste deel in haar nieuwe reeks vond ik stiekem nóg boeiender. De feelgoodtoon blijft - ik heb veel gelachen en me vaak verwonderd - maar er zijn iets meer onverwachte wendingen en een vleugje meer spanning.
In grote lijnen draait het verhaal om Puck, Winnie, Mira en Neil - opvallende karakters die net zoals in 'Studio Holland' enorm tot leven komen - die als kinderen een 'pact' sloten. Als hun toekomstdromen niet zouden uitkomen, zouden ze elkaar helpen — desnoods door zelfs van leven te ruilen. Twintig jaar later zijn tijdens een vrijgezellenfeest besluiten ze deze oude afspraak nieuw leven in te blazen. Een bijzonder plot en een prachtige uitwerking waar ik steeds in verder wilde lezen.
“Het pact 1 – Niet volgens plan” leest heerlijk weg en bevat meer diepgang dan je in eerste instantie verwacht. Ik kan niet wachten op de volgende twee delen! #duurtlang