Letterlijk en figuurlijk reizen

Maaikeleest 09 februari 2026
Een mooi verhaal over een letterlijke en figuurlijke reis waarbij je jezelf door de schrijfstijl gemakkelijk beeldend mee laat voeren. Een boek dat lekker ontspannen en vlot te lezen is.
Het boek heeft een diepere betekenis. Niet in de vorm van een concreet zelfhulpboek, maar verhalend.

Je reist mee in de ontdekkingstocht van het leven van een schaapherder. Obstakels en verwondering brengen hem wijsheden en inzichten die hem helpen keuzes te maken.

Vooral vanaf halverwege weet het verhaal te raken, omdat verschillende puzzelstukjes op hun plek vallen. Daarvoor leest het ook makkelijk, maar ervaar ik het vooral als " een verhaal", de diepere laag wordt eigenlijk pas later benut.

Eén wens. Twee levens. Een onvergetelijke vriendschap. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

Een hilarische en spannende donkere romcom met een bloederig randje.

In Broers laat Carolijn Visser via haar familieverhaal zien hoe kunstenaars de behoudende naoorlogse sfeer doorbraken. Lees hier over het Mezza Boek van de Maand.