Mooi en stoer sprookje
'Lava' is een mooi geschreven stoer sprookje dat je meeneemt op de reis van prinses Lava.
Zij moet namelijk in zeven dagen van haar thuisland Donker Land naar haar nieuwe thuis Groot Land reizen met een oude hond en Tippe, de jongen die haar onderweg moet helpen.
Maar Lava wil niet met hen op pad. Ze wil met haar zus op reis, zoals de bedoeling was.
Doordat het boek in briefvorm per dag geschreven is waarin Lava terugkijkt op elke dag, wordt je als lezer goed meegenomen in de ontwikkeling en gedachtes van Lava. Dat maakt ook dat het boek heel toegankelijk is om te lezen.
Ik vond 'Lava' een ontroerend, maar ook stoer boek over jezelf vinden maar ook over oog hebben voor een ander. Een mooi, lief en avontuurlijk verhaal.