Geen fan
De oude man Leopold Gursky werd in zijn thuisland Polen verliefd, maar door de oorlog verloor hij zijn liefde. Hij schreef een liefdesverhaal en dit manuscript stuurde hij naar zijn zoon die hij nooit gekend heeft.
Ondertussen is Alma op zoek naar haar naamgenoot uit het boek De geschiedenis van de liefde. Haar moeder is gevraagd dit boek te vertalen, wat voor Alma het begin van deze zoektocht betekent.
Ik moet zeggen dat dit het meest verwarrende boek voor mij ooit is geweest. In het boek komen er verschillende verhaallijnen voor en dit maakt het geheel niet duidelijker. Aan het eind zouden deze lijnen bij elkaar moeten komen, maar het einde geeft mij nog steeds geen 'aha-moment'.
Ik kon ook niet in de schrijfstijl komen, waardoor ik heel lang over dit boek heb gedaan. Dat ik steeds weer in het verhaal moest komen, hielp natuurlijk ook niet met het verwarrende aspect van dit boek.
Een heleboel mensen zijn lyrisch over dit boek en ik denk dat het een heel mooi verhaal kan zijn, maar voor mij niet op dit moment. Misschien wordt dit een boek om te herlezen.