Advertentie


Na de val - Gert-Jan Van Den Bemd
Ward, de vader van Sofie Nauta is plots overleden en na de crematie moet ze zijn huis leegmaken. Op de hulp van haar broer Max hoeft ze niet te rekenen. Hij woont in New York en is ook niet afgekomen n.a.v. het overlijden van hun vader. Ze staat er alleen voor want een moeder heeft ze niet meer. Zij is overleden vlak na de geboorte van Sofie. Bij het opruimen ontdekt Sofie iets dat haar het verleden in vraag doet stellen. Ze gaat op zoek naar antwoorden.
Die antwoorden hoopt ze te vinden bij haar broer, grootouders en oude vrienden van haar ouders.
Als lezer krijg je samen met Sofie langzaam aan meer informatie. Sofie verwerkt de gebeurtenissen in tekeningen en aan de hand daarvan krijgen we hoofdstuk per hoofdstuk meestal meer vragen dan antwoorden. Soms ging het voor mij te langzaam. Je wil weten waten er aan de hand is en wat er gebeurd is in het verleden maar iedereen doet toch enorm zijn best om de het verleden niet op te rakelen en bepaalde potjes gesloten te houden.
Het geduld van de lezer wordt behoorlijk op de proef gesteld maar uiteindelijk krijg je antwoorden op alle vragen. Ook andere vragen die je jezelf door het boek heen stelt, worden beantwoord.
De hoofdstukken zijn erg kort, de schrijfstijl is makkelijk en prettig leesbaar en op de één of andere manier vind ik op het einde dat ik daardoor te snel door het boek heen was. Ik denk dat ik dit boek nog een tweede maal moet lezen om het verhaal nog beter te vatten en te begrijpen. En ik denk ook dat die tweede lezing er zal komen. Het is zeker een verhaal dat een re-read waard is en waarbij het verhaal meer tot zijn recht zal komen.
Een mooie kennismaking met het werk van Gert-Jan Van Den Bemd.

Reacties op: Mysterieus verleden wordt langzaam ontrafelt

66
Na de val - Gert-Jan van den Bemd
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners