Spannende actiethriller
Annie is een gescheiden alleenstaande moeder van een tienerdochter. Op een dag krijgt ze een deepfakefilmpje van de begrafenis van haar dochter met de mededeling dat ze vanaf nu elke maand 1000 £ moet storten op een rekening of anders zou het filmpje wel eens waarheid kunnen worden.
Annie weigert dit eerst te geloven maar als Isla op een dag achtervolgd wordt, denkt ze dat dit geen toeval is. Toch wil Annie zich hier niet zomaar bij laten en ontdekt ze dat ze niet de enige is die afgeperst wordt. Ze vindt een bondgenoot en samen gaan ze op onderzoek uit. Dit onderzoek is niet zonder gevaar want de dader heeft al bewezen dat die er niet voor terugdeinst om te moorden.
Het boek heeft een goede opbouw waarin de personages voorgesteld worden en je ze beter leert kennen. Maar al heel snel wordt het zeer spannend. Dit verhaal is iets helemaal anders dan de Helen Grace-verhalen van Arlidge en wordt hoofdzakelijk geschreven door de co-auteur, Maslen. Het verhaal ontpopt zich eerder tot een actie-thriller. De politie wordt niet betrokken om deze misdaad op te lossen. Misschien niet altijd even geloofwaardig dat twee gewone burgers ten strijde trekken tegen een afperser. Al is het feit dat je kind in gevaar is natuurlijk een extra reden om de strijd aan te gaan.
De schrijfstijl leest makkelijk weg en het is beeldend geschreven. De actie-scenes zitten vol spanning. Je leest het verhaal vanuit verschillende perspectieven. De hoofdstukken zijn kort waardoor het tempo van deze thriller hoog is.
Deze spannende actiethriller is mijn favoriet tot nu toe uit de writer’s room van MJ Arlidge in samenwerking met een andere auteur.