Niet overtuigd
BA Paris is een van mijn favoriete auteurs! Voordat de domestic thrillers van Freida McFadden populair waren, was ik al grote fan van Achter gesloten deuren en alle andere boeken van BA Paris! De verwachtingen lagen dus hoog!
Maar eerlijk gezegd heeft het toch lang geduurd voordat ik in het verhaal kwam. Ik vond de obsessie van Elle in het verleden zo bizar en ongeloofwaardig. Elle ziet vanuit haar raam een vrouw instappen in de auto van een man en diezelfde avond leest ze in de krant dat die bepaalde vrouw vermoord is. Elle is er dus van overtuigd dat de bestuurder de moordenaar is en probeert daar de politie van te overtuigen. Als ze verneemt dat hij niet in hechtenis wordt genomen, ontpopt ze zich tot detective en gaat ze de potentieel gevaarlijke man stalken. Tot er iets ernstigs voorvalt en Elle er de schuld van krijgt.
Een tweede verhaallijn speelt zich jaren later af. Elle heet intussen Nell. Ze heeft een vriend, een geheim en een kleine kring mensen om zich heen die ze toelaat in haar leven. Plots wordt ze zich ervan bewust dat ze bekeken wordt en ze denkt dat ze gestalkt wordt. Op de koop toe komt zo ook nog geheimen van haar nieuwe vriend te weten die op zijn minst veel vragen oproepen.
Het duurt lang voor er echt iets gebeurt in het verhaal. De opbouw is zeer rustig en ik moest me er soms wel een beetje doorheen slepen. Vooral omdat ik de acties van de hoofdpersoon niet kon begrijpen. Aan de schrijfstijl ligt het niet. Die is vlot en makkelijk leesbaar.
Pas in de helft werd de spanning voelbaar en waren er enkele kleine plotwendingen die de nieuwsgierigheid opwekken. Er kwam wat meer actie in het verhaal en het leestempo ging omhoog. Al bij al heb ik het laatste deel best wel snel uitgelezen omdat ik benieuwd was naar hoe alles nu juist in elkaar zat.
Helaas heeft dit boek mij niet helemaal weten te overtuigen maar ik heb ook al enorm goede reacties op het boek gelezen. Dus ik zou zeggen, lees en oordeel vooral zelf wat je hiervan vindt! Maar desondanks blijf ik toch zeker nieuwsgierig naar nieuwe boeken van BA Paris in de toekomst.