Goede politiethriller
Het eerste deel van deze trilogie heb ik vorige zomer gelezen en dit boek had me enorm verrast. Een goede politiethriller zoals ik ze graag lees. Het einde deed alvast uitkijken naar het tweede deel en eindelijk is het zo ver! Je kan de boeken niet afzonderlijk lezen want het is echt een vervolgverhaal.
Afwisselend lees je vanuit het perspectief van Alex in het heden en dat van Petra in het verleden.
Alex heeft net de coldcase uit het vorige verhaal opgelost als hij zijn vader dood vindt in zijn huis. Zijn zus Emmie is verward en Alex denkt dus dat zij misschien ergens getuige van is geweest. Er loopt een onderzoek naar de dood van zijn vader maar Alex moet ook weer zelf naar het werk.
In een tweede verhaallijn die zich afspeelt in 1974 wordt Petra door haar ouders naar een internaat gebracht omdat haar punten slecht zijn. In het internaat dat door de strenge non Dorothea wordt geleid, probeert Petra de dagen door te komen. Petra is echter niet van plan om zich te laten doen door soeur Dorothea en dat levert steeds straf op. Maar dat niet alleen, ze komt ook vreselijke dingen te weten over haar.
Je verwacht dat de beide verhaallijnen samen zullen komen maar Alex is vooral bezig met het overlijden van zijn vader en alle beslommeringen die het met zich meebrengt, ipv met de cold cases die op hem liggen te wachten. Aangezien het een zeer goed geschreven boek is met interessante zaken, is het echter geen moeite om dat geduld op te brengen.
Vergelding is echt weer een zeer goede politiethriller waarbij een coldcase plots weer heel actueel wordt. Daarnaast worden de personages ook erg uitgediept. Dit maakt dat dit boek weliswaar meer dan 500 pagina’s telt maar dit hoef je helemaal niet af te schrikken! Het leest namelijk ontzettend vlot.
Nu alweer uitkijken naar het derde deel dat normaal ook nog dit jaar zal verschijnen!