Heerlijke romance met chemie

Marieke Leest 02 februari 2026
Het tweede boek in de seizoenen-serie is een sporty romance. Dit keer draait het boek rond Lily. Het boek is los te lezen want de personages uit de andere delen hebben maar een klein rolletje in dit verhaal.

Lily is vastbesloten om een van de beste kunstschaatsers te worden maar als haar partner niet meer kan meedoen, ziet ze haar kansen op een medaille in het water vallen. De enige manier om nog te kunnen deelnemen is om gekoppeld te worden aan Orion, een supertalent. Lily is bereid om alles op alles te zetten. Ze gaat zelfs bij hem intrekken. Maar zowat alles aan hem, ergert haar. Orion aan de andere kant denkt dat hij vervloekt is omdat mensen in zijn buurt sterven of ongeluk krijgen. Daardoor durft hij zich niet volledig open te stellen naar Lily toe. Maar ze hebben niet veel tijd want de olympische spelen en het WK komen snel dichterbij.

Het is echt een op en top feelgoodverhaal maar toch komen er ook enkele diepere thema’s aan bod. Lily is een gepassioneerde sporter die streeft naar perfectie maar moet daarvoor wel heel veel laten vallen, waardoor ze ook niet zoveel vrienden heeft en zich niet durft laten gaan op feestjes. Ze krijgt ook te maken met jaloezie en faalangst. Orion heeft veel last van schuldgevoel, donkere gedachten en eenzaamheid. Daarnaast krijgt hij ook nog iets extra voor zijn kiezen, waardoor hij moet leren omgaan met de nieuwe situatie.

Dit verhaal kent een rustige opbouw waarbij je de personages beter leert kennen. Het perspectief wisselt tussen Lilly en Orion. Het is leuk om vanuit de twee standpunten te kunnen lezen. De chemie tussen de beide personages is goed voelbaar. En de auteur slaagt erin om de weg naar de kampioenschappen spannend te laten verlopen.

Echt een heerlijk verhaal! Ik heb hier echt van genoten. Nog meer dan van het eerste deel. Je wordt helemaal ondergedompeld in het ijsschaatsen, een wereld die ik nog niet kende. Je hoeft geen ijsschaatsfan te zijn om dit boek te lezen!

Meer recensies van Marieke Leest