Hoop en wanhoop gaan hand in hand
Een mix van fictie en waargebeurde feiten. Dat is waar het in de boeken van PM Pauwels om draait. Ook deze keer weer. Herinner jij je nog de vlucht van MH370 van Malaysia Airlines die in 2014 spoorloos verdwenen is? Daar gaat dit boek over gemixt met een fictief verhaal van wat er zou kunnen gebeurd zijn. Een intrigerende onopgeloste verdwijning.
De geliefde van Franky, Jack is aan boord van het toestel als het verdwijnt uit het luchtruim. Eigenlijk had Franky ook aan boord moeten zitten maar last minute heeft ze geruild van dienst. Na de schok gaat Franky op zoek naar de waarheid want ze weet hoe een vliegtuig werkt en wat er “normaal” gebeurt als er iets aan de hand is. Wat hier gebeurd is, lijkt op een geplande verdwijning. Hoop en wanhoop gaan hand in hand. Zal Franky ooit te weten komen wat er gebeurd is?
Pia Pauwels heeft een mooi en rijk taalgebruik dat heel aangenaam leest. Soms zijn de vele luchtvaarttermen niet zo makkelijk maar het is niet dat je daardoor het verhaal minder begrijpt. En het maakt wel duidelijk dat de auteur weet waarover ze spreekt.
Geen gewone thriller maar wel een roman vol spanning waarbij je meegesleept wordt in het verhaal. In het begin moest ik er weliswaar eventjes inkomen maar daarna las ik vlot door. De spanning bouwt stelselmatig op en blijft nadien door het hele boek hoog. Want samen met Franky wil je de waarheid ontdekken.
Het hele boek is een plaatje! Zowel de buitenkant als de binnenkant. Mooie sprayed edges, een prachtige cover, leuk binnenwerk en een spannend verhaal. Het plaatje is compleet.