Meer dan 7,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Spannende psychologische thriller

Marieke Leest 02 maart 2026

Vandaag is het mijn beurt in de blogtour van Spiegelbeeld. Ik wist niet wat ik moest verwachten. De titel en cover deden een beetje denken aan horror maar het is meer een psychologische thriller.

Het verhaal gaat over Luna en Noah die een huis betrekken dat ze gaan verbouwen. Luna voelt zich echter niet zo goed in het huis en bij een zoektocht ontdekt ze een dagboek van iemand die er gewoond heeft. Ze raakt enerzijds gefascineerd door het boek en anderzijds wil ze liever weer weg uit het huis.

Noah is steeds weg en gaat en komt wanneer het hem uitkomt. Hij ziet dat er iets scheelt met Luna maar hij heeft zijn eigen geheimen waardoor hij ook niet doorvraagt naar wat er aan de hand is.

Een derde perspectief is het dagboek. De lezer kan meelezen in het dagboek dat gaat over een kind dat heen en weer geslingerd wordt door bepaalde gevoelens. Moeder heeft een depressie en vader gaat daar aan onderdoor.

Over het hele boek hangt een donkere sfeer. Meteen vanaf het begin heb je als lezer door dat er iets niet klopt. Maar wat, daarvoor moet je geduld hebben tot het einde want slechts mondjesmaat wordt de informatie vrijgegeven. Alle personages hebben geheimen en hun eigen agenda. De spanning sluimert doorheen het verhaal en is steeds aanwezig.

De schrijfstijl is vlot, het gebruik van dagboekfragmenten en smsjes is een leuke afwisseling. Het binnenwerk is ook heel tof en past bij de sfeer van het verhaal. Een verhaal dat verrast en een helemaal anders is dan ik had gedacht.

Meer recensies van Marieke Leest

Het voortbestaan van de monarchie hangt aan een zijden draadje. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.