Onze kleine leugentjes
Marianne heeft een luxeleventje. Ze is huisvrouw, heeft drie kinderen en een charmante succesvolle man. Dit lijkt toch zo. Het is wel duidelijk dat Marianne helemaal geen luxeleventje heeft. Simon verwacht een huis dat steeds spic en span is en dat hun kinderen opgevoed worden volgens zijn principes. Marianne mag geen duimbreed afwijken want dan kleineert hij haar in het bijzijn van wie dan ook. Marianne praat dit steeds maar goed maar zelfs Simons tienerdochter merkt wanneer ze moet tussenkomen om Marianne te verdedigen. Daarnaast ontdekt Marianne dat Simon wel heel close is met zijn collega Caroline. Meteen gaan alle alarmbellen af. Het is niet de eerste keer dat ze Simon verdenkt van een affaire.
Net als in de vorige thriller (Jij ik zij) gaat het hier weer om gaslighting. De vraag die evenwel weer bij de lezer rijst, is of Marianne betrouwbaar is. Ze neemt namelijk ook medicatie en is in het verleden al eens opgenomen geweest in een kliniek. Dit wrijft Simon er in ieder geval voldoende in waardoor ze zelf ook weer aan zichzelf twijfelt.
Ondanks dat deze thrillers waarin de vrouwen hun man zo op een voetstuk plaatsen en de hele tijd hun gedrag goedpraten, mij enorme kriebels (geen positieve) bezorgen, vond ik het wel een vlot geschreven en meeslepende thriller. De nieuwsgierigheid naar de ontknoping was zeker sterker aanwezig dan bij het vorige verhaal van Sue Watson.
Zeker een aanrader voor de fans van Freida McFadden en BA Paris!
Zeker een aanrader voor de fans van Freida McFadden en BA Paris!