Verrassende psychologische thriller
Dit boek verscheen eerder al als luisterboek onder de titel Dodelijk spoor. Maar nu is ook het fysieke boek verschenen!
Seren heeft een succesvol modelabel uit de grond gestampt. Aan haar tienertijd denkt ze echter niet graag terug maar heeft een plotse ontmoeting met Stijn die tien jaar geleden samen met haar op school zat in “de sandwichclub” brengt haar weer terug naar toen. Ze waren met zes vrienden altijd samen tot Cleo vermist raakte. Sindsdien heeft niemand nog contact met elkaar. Echter op de dag dat ze Stijn weer ontmoet, wordt hij nadien dood aangetroffen. Seren die haar leven enorm onder controle heeft, ziet de controle wegglippen. In de periode nadien wordt duidelijk dat Seren een enorm geheim met zich meedraagt, dat haar na 10 jaar nog steeds achtervolgt. Ze krijgt sindsdien ook dreigbrieven en daarnaast moet ze nog dealen met een wantrouwige rechercheur die destijds ook de verdwijning van Cleo onderzocht heeft.
De eerste helft bouwt langzaam op want Seren geeft haar verleden slechts mondjesmaat bloot. Alleen door de gebeurtenissen van de laatste dagen en de dreigbrieven verliest ze af en toe haar controle in haar leven dat ze zorgvuldig heeft opgebouwd. Maar vanaf de helft gaat het verhaal in sneltempo voorbij. Het verhaal wordt heel spannend en ik had ergens een idee over hoe het verhaal ging maar er waren nog heel wat meer wendingen die het verhaal een verrassende twist gaven!
Kortom een spannend boek, dat de lezer in zijn greep houdt tot het einde. Het verhaal zat enorm goed in elkaar en op het einde vallen alle puzzelstukjes op hun plaats. Ik ben al fan van Barbara Desmedt sinds Alleen verscheen en met deze psychologische thriller is dit alleen nog maar extra bevestigd.