Ontroerend en prettig leesbaar boek met mooie inzichten
De wens vertelt het verhaal van een jong meisje dat ongeneeslijk ziek is en een laatste wens heeft, waarbij de mensen om haar heen op verschillende manieren worden geraakt en in beweging komen.
Het boek is toegankelijk en vlot geschreven, waardoor een zwaar en emotioneel thema op een lichte en begrijpelijke manier wordt verteld. Door het eenvoudige taalgebruik, de korte zinnen en de afwisseling tussen dialogen en verhalende stukken leest het verhaal prettig en snel weg.
Wat het boek voor mij sterk maakt, zijn de levenslessen die door het verhaal heen verweven zitten. Thema’s als liefde, vriendschap en loslaten komen op een invoelbare manier naar voren en zorgen voor momenten die je even laten stilstaan. Juist die combinatie van emotie en luchtigheid maakt dat het verhaal goed te lezen blijft, zonder dat het te zwaar wordt.
Tegelijkertijd had het verhaal op sommige punten wat meer diepgang en uitwerking mogen hebben. Bepaalde scènes en ontwikkelingen voelen wat snel of blijven aan de oppervlakte, waardoor de impact voor mij niet overal even sterk was als het had kunnen zijn.
Al met al is De wens een ontroerend en prettig leesbaar boek met mooie inzichten. Het zal vooral aanspreken bij lezers die houden van toegankelijke verhalen met emotie, zonder dat het zwaar of complex wordt.