Advertentie

Zoals we van Stephen King gewoon zijn, een thriller van formaat.
Wanneer op een avond de 12-jarige Luke Ellis wordt verdoofd en van zijn bed wordt gelicht, worden ondertussen zijn beide ouders vermoord. Luke beleeft dit alsof hij het droomt. Hij wordt wakker in zijn eigen kamer. Of toch niet? Alles lijkt precies zoals thuis, maar toch is er iets wat helm triggert. Hij gaat op onderzoek en in een gang met allemaal identieke deuren ontmoet hij een ander leven wezen, Kalisha, een klein meisje zoals hij.
Hij dacht te dromen, maar wordt eigenlijk wakker in een ware nachtmerrie. Niets is meer wat het was. Hij is één van de vele kinderen die aan diverse proeven worden onderworpen. Waartoe dient dit alles? Wie zit hier achter? Waar is zijn vorige leven? Waar is hij hij eigenlijk? Heel veel vragen, maar geen antwoorden. Mondjesmaat verneemt Luke van de andere bijzondere kinderen wat er in het Instituut allemaal gebeurt.
Deze thriller is best eigenzinnig en doet de lezer beseffen welke machten er (kunnen) spelen. Is dit werkelijk fictie of kan het evengoed non-fictie zijn? Wie zal het zeggen? Een meesterwerk uit de pen van King.

Reacties op: Doordenker

677
Het instituut - Stephen King
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker