Als ik blijf

marinebossu 07 november 2019
Ik was eens op zoek naar een heel ander soort boek dan dat ik normaal gewoon ben en zo ben ik bij dit boek terechtgekomen. Toen ik het boek zag vermoedde ik een langdradig en saai verhaal. Volgens de achterkant van het boek had ik wel een vermoeden dat het een emotioneel en ingrijpend verhaal ging zijn daardoor waren mijn verwachtingen best hoog voor dit boek.
Een hartverscheurend mooi verhaal over liefde en verlies geschreven door Gayle Forman. Je wordt helemaal meegeslepen door het ontroerende gebeuren.

De zeventien jarige Mia is dol op haar prettig gestoorde ouders en haar kleine broertje. Ze heeft zowel een grote liefde voor haar vriendje als haar cello. Juist als niets zou mis kunnen gaan raakt Mia samen met haar ouders betrokken bij een verschrikkelijk auto-ongeluk. Mia bevindt zich buiten haar lichaam en kijkt toe hoe in coma ligt. Moeilijk niet een keuze maken tussen leven en dood?
Dit was tot nu toe het beste boek dat ik al gelezen heb, zo aangrijpend maar toch allemaal zo goed verwoord. De schrijfstijl is zo ontzettend sterk dat het verhaal je compleet meesleept. Het emotionele aspect van het boek gaat van het ene naar het andere uiterste. Er is een perfecte balans tussen tijdsprongen en verhaalmomenten.
Je hebt veel verhalen die voorspelbaar of cliché zijn, maar dat was bij dit boek allesbehalve. Vervolgens werd het verhaal op een gepaste en correcte manier opgebouwd. Het was duidelijk en overzichtelijk.

Ik vind dit boek een absolute aanrader , dit is een gepast boek voor elke adolescent en andere leeftijden. Het is een prachtig verhaal met personages die je oprecht raken. Het is een verhaal die over onvoorwaardelijke liefde voor de mensen die je het dierbaarst zijn, maar ook over verlies en over moeilijke keuzes die je soms in je leven moet maken.

Meer recensies van marinebossu