Lekkere dikke pil

Marion Remmerswaal 24 februari 2026
Ik begon in deel drie, omdat ik dit boek gekregen had. Gelukkig stond er een kleine opsomming voor in het boek over deel 1 en 2, zodat het niet echt nodig was om de eerdere delen aan te schaffen. Het was in het begin even lastig, omdat ik de karakters nog niet goed kon en er veel namen zijn die op elkaar lijken. Ik had het al snel door. De Varons hebben meestal een naam die eindigt op 'ong'.
Het verhaal gaat over Nanali, een prinses, die met de hulp van anderen moet voorkomen dat de Wisselaar, die met magie het lichaam van de koning heeft overgenomen, het Dodenwoud verovert.
Dat doet de Wisselaar in opdracht van een God en met behulp van zijn soldaten, verslaafde vechtslaven.en bondgenoten.
De prinses heeft hulp van o.a. haar vriendinnen, haar moeder met een leger, het verzet en twee andere Goden. Uiteindelijk schieten ook gedeserteerde soldaten haar te hulp. Om te kunnen winnen moeten ze de Wisselaar doden, maar die kan met behulp van een spiegel naar een ander lichaam vluchten.
Ik vond het een goed verhaal. Het las lekker vlot weg. Ik hou van magie en strijd in verhalen. De wereld was goed opgebouwd. De karakters waren geloofwaardig uitgewerkt.

Meer recensies van Marion Remmerswaal