Weer heel erg tof!

Marleen 24 november 2025
Ik pak niet voor niets elk nieuw boek van Sam Holland op, want haar schrijfstijl is gewoon heel erg fijn. Het is vlot, met korte hoofdstukken waarbij ze steeds afwisselt tussen de personages, waardoor het echt heel moeilijk is om haar boeken weg te leggen. En wat ook tof is, je leest het steeds weer vanuit dezelfde personages. In mijn recensie van het vorige boek (De poppenmeester) schreef ik nog dat ik het misschien beter vond als Holland nieuwe personages of een nieuwe locatie zou introduceren, maar ik vond de terugkeer van Cara, Griffin en de rest juist een enorm pluspunt van dit boek. De personages worden nog verder uitgediept én oude bekenden uit de vorige boeken keren terug.

En net als haar andere boeken is dit weer een enorme originele invalshoek. Laat het maar aan Sam Holland over om een gruwelijke seriemoordenaar neer te zetten. Wel moet ik zeggen dat ik bepaalde plottwists wel echt van ver aan zag komen. Aan de ene kant zorgde dat voor een ander soort leesplezier, maar tegelijk wil je in een thriller natuurlijk wel verrast worden. En de onthulling van de moordenaar vond ik – als ik alleen naar dit deel kijk – heel tof, maar als ik het in het teken van de rest van de serie bekijk was het wel ongeloofwaardig.

Ik heb absoluut genoten, maar heb dus wel een beetje gemengde gevoelens over het feit dat dit een serie is. Qua verhaal is het niet geloofwaardig dat er zoveel gebeurt bij het politiebureau van de hoofdpersonages, maar qua ontwikkeling van de personages vond ik het wel genieten. Zoals ik al zei: mixed feelings.

Fans van Sam Holland zullen hun hart op kunnen halen, want dit is wederom een spannende, gruwelijke thriller. Yes, zet maar op je TBR hoor!

Deze recensie verscheen eerst op www.favoritez.nl.

Meer recensies van Marleen

In Middeleeuws Groningen draagt een jonge vrouw een groot geheim met zich mee.... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.