Net Eilandheimwee: Tien sterren
Als ik tien sterren zou kunnen geven, zou ik het doen. Wat een prachtig boek is dit.
Vroeger haalde ik vaak Eilandheimwee (ook Selma Noort) uit de schoolbibliotheek, ik herlas en herlas het en vond het elke keer weer mooi. Toen ik het laatst aan m'n dochter voorlas, vond ik het nog steeds mooi. Dit boek is bijna 30 jaar later geschreven, en qua stijl en sfeer precies als Eilandheimwee. Al het goede zit erin. Ik heb het echt met zoveel plezier (en soms een traan) gelezen! Het enige minpuntje is dat ik graag een kaartje voorin had gehad. Ik denk dat dat zeker voor stadskinderen fijn is, het was voor mij echt even puzzelen hoe het nu zit met die dijk en de straat en de boerderij en zo.