Graag vervolgdelen

MarleenvanderVelden 10 november 2024
Vooropgesteld: ik vond dit een leuk boek dat ik met veel plezier gelezen heb.

Er was wel iets waar het voor mij wrong (níet dat Karel een meisje is, dat vond ik gewoon heel grappig) : Het perspectief. Uiteindelijk gaat dit boek toch uit van de blik van het (voorheen) bevoorrechte witte rijke meisje. Het boek probeert vooroordelen te bestrijden door te laten zien dat 'de ander' toch niet zo eng is. Dat is leuk, als je publiek net als Karel bestaat uit bevoorrechte kinderen in Vinex-wijken of chique wijken, maar hoe is het om dit boek te lezen als je zelf altijd al in zo'n flat woont, als je zelf moslim bent, als je elke nacht wakker ligt door een getraumatiseerde buurman of niet alleen naar buiten durft sinds je buurvrouw gewelddadig overvallen is? (ik noem maar wat situaties op die in mijn niet-eens-verwaarloosde-flat voorkwamen...).

Wat mij eigenlijk veel interessanter had gekeken, was een boek waarin Sami of Hafid of Raja het hoofdpersonage was geweest. Wat mij betreft komen er dus nog vervolgdelen.

Meer recensies van MarleenvanderVelden