Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Adiba, de oude heks in de eikenboom
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 7 4 5 3 2 2 0 1 0

Adiba, de oude heks in de eikenboom

14

Rank 700 Gelezen 16 Aan het lezen 3 Wil ik lezen 12 Favoriet 1 Recensies 4
Junior Lijsten 1   Topics 0

Geestige verhalen van Janneke Schotveld!

Boven in de grote eik, midden op het marktplein, woont de oude heks Adiba. Adiba is al minstens honderdtachtig jaar oud. Haar botten kraken en haar rimpels zijn talrijk, maar haar hersens zijn nog zo soepel en speels als die van een jong poesje. Als de eerste geuren van de lente zich aandienen, wordt Adiba wakker en zorgt ze op haar eigen wijze voor reuring in het kleine stadje. Sneeuwballen gooien in de zomer, op expeditie naar het bos en elke dag een gratis ijsje – voor Adiba zelf dan. De nieuwe burgemeester vindt het maar niks, zo’n vieze oude heks in de eikenboom. Maar de inwoners van het stadje weten wel beter: Adiba is dan misschien wel oud, maar ze kan nog flink toveren!

Adiba, de oude heks in de eikenboom bevat zeven verhalen over de heks Adiba, die eerder al opdook in Schotvelds veelgeprezen sprookjesboek De kikkerbilletjes van de koning. Een feest om voor te lezen vanaf 7 jaar of zelf te lezen vanaf 8 jaar. Marja Meijer maakte de grappige illustraties.


+


Genre
Kind & Jeugd
Fictie 7-9 jaar
Aantal pagina’s
80
Uitgeverij
Unieboek | Het Spectrum
Eerste editie
11 november 2022
Laatste editie
30 november 2022
ISBN
9789000385454


Boekinformatie wijzigen


Recensies (4)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Adiba, de oude heks in de eikenboom

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken