Historie in een hedendaags jasje
In een oude bibliotheek in Venetië wordt een eeuwenoud manuscript gevonden door Marco. Dit manuscript gaat over Maria Magdalena en is geschreven door Simon, een broer van Jezus. Marco weet dit manuscript de bibliotheek uit te smokkelen. Vervolgens begint er een strijd tussen hen die het manuscript geheim willen houden en hen die de inhoud openbaar willen maken. Hierin spelen ook drie vrouwen een hoofdrol, te weten Sofia, Veronica en Susanna.
Na Het Isisgeheim en Het Evacpmplex is dit het derde deel van de door Jeroen Windmeijer en Jacob Slavenburg geschreven trilogie over sterke vrouwen. In dit deel staat een Codex centraal waarin Maria Magdalena de hoofdrol heeft. Het fijne aan dit boek is dat het een oude codex betreft, maar hedendaags vertaald wordt waardoor de Codex goed leesbaar is. Het is als het ware historie in een hedendaags jasje.
Door de schrijfstijl en korte hoofdstukken is het boek makkelijk leesbaar. Het verhaal wordt versteld vanuit verschillende perspectieven. Door het bij ieder hoofdstuk vermelden van de persoon van waaruit het betreffende hoofdstuk is geschreven, is direct bekend vanuit welk perspectief het betreffende hoofdstuk is geschreven. Veel hoofdstukken eindigen in een cliffhanger, waardoor je als lezer nieuwsgierig bent hoe het verhaal verder gaat. Veder wordt het verhaal nooit extreem spannend en is hier en daar voorspelbaar. Omdat het boek een combinatie is tussen thriller en historie en de historie op een leesbare en indrukwekkende manier wordt verteld en tot uiting komt, krijgt het boek van mij toch 4 sterren.