Advertentie

In ‘Dagboek van een verloskundige’ volg je Marlies Koers gedurende een jaar. Je kijkt mee over haar schouder, ze maakt je deelgenoot van haar gedachten en afwegingen, en zo krijg je een goed beeld van het reilen en zeilen van een verloskundigenpraktijk. Marlies vertelt vol passie, gedrevenheid en liefde over haar werk, waardoor ze je een écht beeld geeft van haar afwisselende - en onregelmatige - baan.

Tijdens haar spreekuren, visites en begeleiding bij bevallingen ontmoet ze veel verschillende mensen, bij wie evenzoveel verhalen horen. Mooie verhalen, grappige verhalen, gênante verhalen, verhalen die maar net goed aflopen, emotionele verhalen en hele verdrietige verhalen, omdat niet alle zwangerschappen eindigen met de geboorte van een gezonde, levende baby.

Je leert Marlies kennen als verloskundige, maar ook ‘gewoon’ als vrouw, partner, dochter en vriendin. Ze schrijft open, eerlijk en helder over alle aspecten van haar leven, waardoor je op een gegeven moment het idee hebt dat een vriendin je bijpraat over alles wat er in haar leven gaande is. Zelf heb ik geen kinderen en heb ik nog nooit een verloskundigenpraktijk van binnen gezien, maar ik heb wel echt genoten en was onder de indruk van haar verhalen! Ik kan me voorstellen dat wanneer je zelf zwanger bent (geweest), je nog meer herkenning zult kunnen vinden in dit boek. En ik denk dat iedere cliënt blij zal zijn met een verloskundige als Marlies! Een eventueel vervolg op dit boek zou ik graag lezen, want zulke levensechte non-fictie lees ik heel graag. Absoluut een aanrader!

Reacties op: Dagboek van een verloskundige

163
Dagboek van een verloskundige - Marlies Koers
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners