Advertentie

Wanneer Fiona Lawson thuiskomt, staat er een verhuiswagen voor haar woning, terwijl onbekenden hun spullen in haar huis zetten. Volgens haar moet er sprake zijn van een groot misverstand, maar al haar meubels en bezittingen zijn uit het huis verdwenen en de nieuwe bewoners zijn in het bezit van een ondertekende koopakte met daarop de handtekeningen van Fiona en van haar ex-man Bram. Bram is onbereikbaar en spoorloos verdwenen. De nachtmerrie wordt steeds groter en ze gaat op zoek naar de waarheid.

Het vertelperspectief is erg interessant en afwisselend. Je volgt Fiona en Bram op de dag van de ontdekking, je leest over een podcast genaamd ‘The Victim’, waarin Fiona 2 maanden daarna haar verhaal vertelt en waardoor je ook steeds meer over de geschiedenis te weten komt, en er worden delen uit een Worddocument gedeeld waarin Bram zijn kant van het verhaal vertelt. Dit vind ik een erg originele manier om een verhaal te vertellen, en ook al worden daardoor onvermijdelijk gebeurtenissen herhaald, kom je door de wisselende perspectieven toch ook achter kleine details die de ander niet kent, waardoor het totaalplaatje beter ingevuld wordt.

Het begin van het boek vind ik erg goed, het is intrigerend, je weet absoluut niet wat er gebeurd is, waar sommige personages zich mee bezig hebben gehouden, het verhaal heeft veel vaart en ik wilde alleen maar doorlezen om verschillende puzzelstukjes in elkaar te kunnen leggen. Maar op ongeveer 1/3 van het boek zijn er verschillende grote onthullingen geweest, heb je al een idee hoe het verder gaat verlopen en draait het vooral om de uitvoering van een uitgelegd plan. Het stuk dat daarop volgt vond ik af en toe wat langdradig, soms wat ongeloofwaardig en weinig verrassend. Het verhaal had wat mij betreft ook wel in wat minder pagina’s geschreven kunnen worden, waardoor het tempo hoger zou blijven en enkele verrassingselementen nog beter uit de verf zouden komen. Tegen het einde verrast de auteur je nog wel met een aantal onverwachte wendingen en onthullingen, waardoor dit al met al een leuke, fijn geschreven thriller vol geheimen, chantage, naïviteit en machtsmisbruik is.

Reacties op: Origineel verteld verhaal

83
Ons huis - Louise Candlish
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners