Advertentie

Mara werkt in de winkel van haar opa en oma, Partituur, waar onder andere tweedehands boeken, toneelstukken en bladmuziek worden verkocht. Ze is afgestudeerd als dramatherapeut voor kinderen en geeft in de zomervakantie workshops en lessen in de winkel. Op een dag wordt de rustige winkel overspoeld door een horde mensen die alles overhoop halen. In paniek weet Mara iedereen de deur uit te werken, maar waar zijn ze toch naar op zoek? Wanneer er een knappe man binnenkomt die haar helpt met opruimen, valt ze als een blok voor hem. Lucas is heel aantrekkelijk, dol op theater en geïnteresseerd in alles wat ze vertelt, maar hij is ook erg mysterieus. Wie is hij nou echt en wat wil hij?

Door de chaotische openingsscène val je meteen in het verhaal en word je meegesleept. Verschillende vragen worden in de loop van het boek beantwoord en je leert de personages steeds beter kennen. Mara woont al sinds haar tienertijd bij haar opa en oma, omdat haar moeder en stiefvader als regisseurs de hele wereld over trokken en nauwelijks naar haar omkeken. Ze heeft een hechte band met haar grootouders, en het doet haar veel verdriet dat haar oma alzheimer heeft en bijna niemand meer herkent. Haar opa weigert over een verzorgingstehuis na te denken en hoopt dat Mara het familiebedrijf over wil nemen, maar is dat wel wat zij wil?

Door de luchtige, vlotte en humoristische schrijfstijl vlieg je door het boek heen en het krijgt meer diepgang door verschillende emotionele onderwerpen. Mara is lief, soms wat onhandig, sympathiek, serieus en plichtsgetrouw, maar ze heeft ook onzekerheden en grotere ambities. Andere personages blijven wat oppervlakkiger, maar roepen vaak wel emoties op. Zo vond ik haar ouders vreselijk egoïstisch en onuitstaanbaar, Lucas héél mysterieus, soms op het irritante af, vooral wanneer hij vragen maar bleef ontwijken, haar opa en oma schatten, maar hun situatie erg verdrietig en andere personages zorgen voor een kleurrijke bijdrage aan het verhaal. Dit is een fijn, bij vlagen ontroerend boek over familie, vriendschappen en liefde, passie voor je werk, moeilijke beslissingen en je dromen achterna gaan. Een leuke feelgood!

3.5-4⭐️

Reacties op: Leuke feelgood met een emotionele laag

119
Plankenkoorts - Tamara Haagmans
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners