Dit boek raakt je zeker wel!

Marloes 08 mei 2020
De achttienjarige Sage is haar oude woonplaats Maine ontvlucht en heeft haar moeder, zusje, stiefvader en beste vriendin achtergelaten. Zonder geld, huis of vrienden komt ze aan op de universiteit van Nevada, met de droom om een nieuw leven te beginnen. Ze woont in haar Volkswagenbus en verkoopt sieraden via Etsy om wat geld te verdienen, zodat ze zich hopelijk binnenkort een plek om te wonen kan veroorloven. Wanneer ze gaat douchen in een studentenhuis loopt ze een grote jonge man tegen het lijf, die alles vertegenwoordigt waar Sage bang voor is. Ze verstijft en krijgt een paniekaanval. Ze leert ook fijne mensen kennen, maar wanneer ze een bijbaantje in de bibliotheek krijgt, wordt ze weer geconfronteerd met de man uit het studentenhuis. Luca blijkt heel anders te zijn dan hoe Sage hem had ingeschat en langzamerhand ontwikkelt ze ook andere gevoelens dan pure angst.

Wat is dit een fijne new adult! De personages zijn goed uitgewerkt, interessant en je leert ze goed kennen, ook al wordt het hele boek vanuit het perspectief van Sage verteld. Vanaf het begin is het duidelijk dat Sage een groot trauma met zich meedraagt, wat ook een belangrijke rol in het verhaal speelt. Het blijft alleen vrij lang relatief vaag wat er precies gebeurd is, waardoor ik in het begin soms wat moeite had om helemaal in het verhaal te komen en volledig te begrijpen waarom ze op bepaalde situaties reageert zoals ze doet. Wel leef je meteen met haar mee, omdat de emoties zo oprecht en levensecht worden overgebracht. Doordat ze aan zichzelf gaat werken en ook positieve ervaringen krijgt, maakt ze wel een duidelijke ontwikkeling door. Toen ik eenmaal helemaal in het verhaal zat, heb ik het dan ook heel snel ruk uitgelezen! De relatie die in het verhaal voorkomt wordt geloofwaardig en zeker niet te snel opgebouwd, passend bij het verhaal.

Het boek is emotioneel, rauw, verdrietig maar ook krachtig en liefdevol. Je zult absoluut wel geraakt worden door dit verhaal en aan het einde word je geconfronteerd met een enorme cliffhanger (ik vond het moment héél erg irritant), waardoor je wel meteen benieuwd bent naar het tweede deel. Gelukkig is dat al snel te lezen!

Meer recensies van Marloes