Tussen licht en donker

Marloes 01 juni 2020
Ondanks haar vierstappenplan heeft Amber een jaar na haar afstuderen nog geen baan, eigen woonruimte of partner. Ze woont bij haar zus Tess, die vindt dat haar zusje wel wat avontuur kan gebruiken en Amber een geheel verzorgde reis naar Tromsø cadeau geeft. Eenmaal aangekomen in Oslo blijken er geen vluchten meer te vertrekken als gevolg van een grote sneeuwstorm en lijkt ze de nacht op het vliegveld te moeten doorbrengen. Totdat ze daar een beroemd fotografenduo dat bestaat uit de broers Storm en Raaf ontmoet, wordt overgehaald om in de stad te overnachten en uiteindelijk in een experiment belandt met Raaf, waarbij ze 36 vragen moeten beantwoorden om te kijken of ze zo verliefd op elkaar kunnen worden. Hoe zal dat gaan wanneer ze allebei verder gaan reizen?

Het verhaal kwam iets langzamer op gang, maar vanaf het punt waarop Amber in Tromsø aankomt, kon ik het eigenlijk niet meer wegleggen. De auteur heeft een vlotte, beeldende schrijfstijl waardoor je het prachtige landschap helemaal voor je kunt zien en het boek tot leven komt. Er gebeurt behoorlijk veel tijdens Ambers reis en hoewel ik sommige ontwikkelingen wat snel vond gaan, voelt het boek nergens té gehaast. Het - echt bestaande - psychologische experiment is een leuke toevoeging aan het verhaal, al hadden de vragen van mij nog wel een grotere rol mogen spelen, zodat je de personages nog beter leert kennen.

Amber wordt op reis geconfronteerd met haarzelf en moet uitzoeken wat ze nu echt wil, keuzes maken voor haar toekomst en uitvinden of een vastomlijnd plan altijd nodig is. Waar wordt ze écht gelukkig van? Haar twijfels, afwegingen, dilemma’s en liefde voor wat ze het liefste doet zijn allemaal mooi en realistisch beschreven, waardoor je met haar mee gaat leven en het boek een diepere laag krijgt. Amber vond ik het best uitgewerkte personage, maar de overige personages zijn ook goed neergezet, allemaal uniek en dragen echt wat bij aan het verhaal.

Dus heb je zin om een fijne feelgood te lezen, af te reizen naar het mooie Noorwegen en erachter te komen hoe Amber haar leven nu echt wil inrichten? Lees dan dit mooie boek!

3.5⭐️

Meer recensies van Marloes