prachtig verhaal over het verschil tussen platteland en stad

MarlousVisser 15 mei 2024
Voor de Valentijnsprijs 2024 mocht ik Korenveld geschreven door Karin de Graaff lezen.
Korenveld is het eerste deel van de Liefdesstreken serie van Karin de Graaff.

Renate en haar vriend Anthonie wonen in Amsterdam waar ze het goed naar hun zin hebben. Wanneer Anthonie voor zijn werk verhuist naar een ander deel in Nederland, het kleine dorp Wechterholte in Overijssel, gaat Renate natuurlijk mee.
Het wonen op het platteland is natuurlijk heel anders dan in de Randstad. Anthonie kan niet goed omgaan met deze verandering. Renate gaat zich steeds meer thuis voelen en maakt vrienden met andere dorpsbewoners. Alleen buurman Mats en zijn zus Marie Christien daar klikt het niet erg mee. Kun je zo iemand ontlopen in een dorp? Of is dit iets wat Renate toch eigenlijk niet wil doen?

De cover trok me in dit ebook direct aan, het had iets rustigs en bij het op mijn ereader zetten heb ik ook even in kleur bekeken. De flaptekst wekte mijn nieuwsgierigheid op.

Het verhaal is vlot geschreven, heeft humor en leest lekker makkelijk. Ik vond de beschrijving van de omgeving heel beeldend waardoor je je makkelijk in het dorp kon wanen. Het verhaal is geschreven in korte hoofdstukken en het leest daardoor erg prettig.

Korenveld wordt verteld vanuit Renate en Mats. De uitwerking van deze personages is voldoende om je goed in te leven en hen te leren kennen. Wat zullen ze in de volgende delen meemaken?

Al met al is het een prachtig verhaal over mensen die eigenlijk elkaar niet kunnen luchten of zien, maar gedurende de tijd leren ze elkaar beter kennen en groeien ze naar elkaar toe. Het is een feelgood over voor jezelf opkomen, het ontstaan van nieuwe vriendschappen en het zorgen voor elkaar, maar ook een dosis liefde.

Ik heb Korenveld dan ook echt met plezier voor de Valentijnsprijs 2024 gelezen.

Meer recensies van MarlousVisser