een ontdekking

Masscharis62 10 december 2023
Chandler Morrison was mij tot voor kort onbekend. Via een vriendin op Goodreads kreeg ik de tip over deze novelle en ik ben blij dat ik het boek gelezen heb.
Het is een vrij kort verhaal over een jonge vrouw ('Helen Troy') die geobsedeerd is door haar gewicht en schoonheid, die bepaald wordt door haar gewicht. Zij wordt omringd door vrienden, familie, collega's die allemaal dezelfde oppervlakkige normen hanteren.
Bovendien wordt zij dagelijks geconfronteerd met andere versies van zichzelf : de oude 'dikke en slijmerige' versie en de toekomstige ultra magere versie. Het doet een beetje denken aan de 'ghosts of Christmas past and future' van Dickens, maar dit is wel een stuk morbider.
Ondanks het schijnbaar oppervlakkige leven dat Helen leidt, werd ik toch aangetrokken tot dit personage en kon ik het niet helpen om medeleven met haar te voelen, zelfs in het korte bestek van deze novelle.
De taal waarin het geschreven is zeer direct zonder vulgair te zijn; dat maakt dat je het boekje ook zeer vlot leest en op het einde nog naar meer verlangt.
Voor mij in ieder geval een ontdekking en een aanrader.

Meer recensies van Masscharis62