Een echte page turner!

Melliesnovelnook 05 december 2025
-Waar gaat het boek over?

Stel je voor.. je bent een dochter van een erfgenaam die in het geheim leeft. Of een slavin die spionnenwerk doet voor een mysterieuze hertog.

In het verhaal volg je twee perspectieven. Die van Atal ( slavin) en van Emris (erfgenaam). Emris moet vluchten want ze komt erachter dat er groepen achter haar aanzitten. Die koste wat kost willen dat zij geen erfgenaam wordt. Kijk naar de afbeeldingen die geven een beeld van de vibe die ik kreeg van dit mooie boek.

-Wat vond ik ervan?

High #fantasy kwam zeker ten sprake! Cozy fantasy ook! Vooral door de huisjes en het bos die voorkomt in het verhaal kreeg ik zeker deze vibes! Ik vond het ook erg belangrijk dat het onderwerp “slavenhandel” voorkwam in dit verhaal. Dit is natuurlijk ook iets uit onze geschiedenis wat veel ter sprake is gekomen en daarom vind ik het belangrijk dat dit onderwerp bespreekbaar blijft!

Maaike heeft een vlotte schrijfstijl, verwerkt belangrijke onderwerpen in het verhaal. Ik vond het goed om vanuit verschillende perspectieven te lezen dit zorgde oprecht voor extra diepgang!

Begint met een artikel uit de verboden literatuur van Tibra. Dit vond ik extra origineel en zorgde voor een nog beter beeld van de wereld van Tibra. Ook voor een extra high fantasy gevoel!

Worldbuilding was echt geweldig. Ik was in begin van verhaal al helemaal erin! Personages waren goed opgebouwd en maken beide groei door, zo komt Atal achter geheimem en ook bij Emris.

Aan het einde van het verhaal was ik wel van oww het eindigd hier ( ik had gehoopt dat ik zou lezen dat Emris terugkwam bij haar groep). Maar dat is dan waar deel 2 mee verdergaat. Daarnaast was ik soms vergeten waarmee een hoofdstuk van Emris bijvoorbeeld was geëindigd, dit kwam omdat sommige perspectieven 2 hoofdstukken achter elkaar hadden.

Echt een goed boek en ik beveel iedereen om te lezen :)

Ik geef dit boek: ( 4,5/5)

Meer recensies van Melliesnovelnook