Belangrijk en eerlijk!

Melliesnovelnook 06 januari 2026
Toen @lyonarose en @uitgeverijswp naar mij toekwam twijfelde ik geen moment! Dit is een mooi kinderboek over dat elk huisje mooi is, en dat elk kind een andere woonsituatie heeft.

Waar gaat het over?

Voel je je weleens alleen? Of voel je je weleens anders dan de andere kinderen? Lees dan dit boek. Je ontdekt dat andere kinderen het ook weleens moeilijk hebben in hun gezin. Je leest dat andere kinderen ook weleens het gevoel hebben dat ze anders zijn. Dat er kinderen zijn die ook ‘anders’ wonen.

Uiteindelijk maakt het niet uit waar je woont, of met wie je woont. Zolang jij gelukkig bent, heb jij je eigen huisje in jouw hart. Iedereen verdient een mooi en veilig huis! Dit is het perfecte boek voor kleine kinderen vanaf 6 jaar. Met een mooie boodschap.

Wat vond ik ervan?
Laat ik beginnen dat ik had gehoopt dat er zo een boek was toen ik jong was. Als je jong bent vergelijk je veel met andere kinderen ( groter huis, rijkere ouders etc) en dat is moeilijk als kind! Dit boek is belangrijk voor scholen.

Het boek heeft 8 kleine verhalen. Elk vanuit een ander kindje. Zo zijn er verhalen over overlijden van ouders, ouder met psychische stoornissen of geen vader hebben. Allemaal belangrijke onderwerpen, waar kleine kinderen zich zorgen over kunnen maken.

Ik kijk uit naar meer boeken hiervan, dit boek is echt eerlijk en nodig voor kinderen. Ik beveel dit boek aan voor elk kind.

Bedankt @lyonarose @uitgeverijswp voor dit mooie boek, ik zal hem koesteren!

Ik geeft dit boek: 5 sterren

Meer recensies van Melliesnovelnook