hoge verwachtingen ...

miekcaers 21 oktober 2019
Dit boek werd aangeprezen door vele mensen uit mijn omgeving toen ik de vraag stelde of iemand nog een goede thriller kende die ik kon lezen voor mijn eerste literatuuropdracht voor Nederlands. Dit boek werd door meerdere mensen genoemd dus heb ik dit eens opgezocht op internet voor eventuele recensies en omschrijvingen te lezen. Toen ik las dat dit een bestseller is, genomineerd was voor enkele prijzen en al al verfilm was, was ik meteen verkocht. Ondanks de hoge verwachtingen kwam het boek langzaam op gang, het duurde voor mij persoonlijk iets te lang voor het verhaal wel degelijk op gang kwam. De meerdere verhaallijnen zorgde voor een extra spanning gevende ingeving bij het verhaal maar het zorgde ook voor heus wat onduidelijkheid. Door de meerdere verhaallijnen werd je vaak op het verkeerde pad geloodst bij je zoektocht naar het einde van het verhaal. Ondanks de informatie die we krijgen in de loop van het verhaal was et einde toch nog steeds verassend en zeer spannend. Je kon je zeer hard inleven wanneer het verhaal echt op gang gekomen was, de ruimtes waar het verhaal zich afspeelde waren zeer herkenbaar waardoor je je sneller en beter kon inleven welke sfeer er gecreƫerd werd op die plaats. Iedereen kent wel een donker en vies steegje waar je soms door moet en dat is niet altijd zo prettig. Doordat je deze situatie kent weet je dus ook wat het personage voelt.
Al bij al vond ik het een goed boek maar het duurt even voordat het verhaal echt begint. Ik zal dit boek niet aanprijzen bij andere mensen om dit te lezen maar ik zal het ook niet afkraken.