Rommelig boek en bij tijd en wijle langdradig
Ik had veel moeite met dit boek. In het begin sprak het me niet aan; ik snap het, ik ben de doelgroep niet. Een 16-jarig meisje in het toekomstige België (de Unie) brengt haar dagen door met het maken van vlogs van haar haar. Ze woont samen met haar twee vaders onder een soort stolp, omdat de buitenlucht te vervuild is om in te leven. De schrijver slaagde er m.i. niet in om dat geloofwaardig neer te zetten. Daarbij vond ik de handelingen en beschrijvingen van Lily, de hoofdpersoon, oppervlakkig en te gemakkelijk. Tevens vond ik de schrijfstijl van de schrijver te populair. Dat was niet alleen in de dialogen of monologen van de personages maar ook als ministers spraken of als er beschrijvingen waren vanuit de schrijver: semi-grappig bedoeld, maar het sloeg de plank mis. Als Lily naar New New York gaat reizen en daar op een catamaran van milieuactivisten stapt wordt het verhaal iets aantrekkelijker. De aan/uit-relatie met Samuel wordt weinig uitgediept en ook de personages op de catamaran zijn te oppervlakkig. Wilde de schrijver te veel in dit lange verhaal, want het is een dikke pil. Het verhaal had van mij mogen stoppen nadat ze na een storm ternauwernood op het eiland aankomen.
Geen aanrader. Er zijn betere dystopische boeken met het milieu daarin centraal geschreven.