Het "gevecht" van een puber.

mirjam1960 27 juli 2025
De vijftienjarige Jitte voelt zich verantwoordelijk voor bijna alles. Na de scheiding van haar ouders woont ze bij haar moeder, samen met haar zusje Mirte. Haar moeder gaat geheel op in haar eigen leven. Ook bij haar vader vindt ze amper steun. Langzaam worden haar angsten, die ze ook als kind had, erger. Ze gaat er uiteindelijk helemaal in op en denkt dat er maar een uitweg is. Gelukkig vindt ze, uiteindelijk, steun bij vriendinnen.
Saskia Habraken kan goochelen met woorden: "Op de vloer ligt een nietszeggend grijs tapijt, de kleur doet vermoeden dat ze de niet opgehaalde asresten bij het crematorium in Eindhoven hebben opgehaald en hier hebben uitgestrooid".
De schrijfster, weet je meteen het verhaal in te trekken. Zo zelfs, dat ik heel graag wilde weten hoe het afliep en het boek binnen twee dagen heb uitgelezen.
De titel beschrijft goed waar het verhaal overgaat. Kortom een prachtig Young adult boek met een persoonlijk tintje.

Meer recensies van mirjam1960