radiostilte
Dit verhaal gaat over 5 jongeren die elkaar vinden, verbinden en helpen in hun middelbare school periode.
Frances is een meisje met roots uit Ethiopie, bisekueel, een leider figuur op school en bezig met kunst.
Aled is een homoseksuele knul die demiseksueel is, toch weer anders dan de rest, gepassioneerd maker van een veelbelovende podcast en YouTube-kanaal, waar hij veel tijd en energie in steekt.
Daniel is dan weer een Koreaanse immigrant, homo en de man in school die veel regelt en beslist.
Carys, is de tweelingzus van Aled, zij is dan weer lesbisch en worstelt met veel. Ze verdwijnt en dat maakt iedereen even erg onrustig.
En als laatste, Raine een Indische onzelfzuchtige engel die zoekt en leeft.
Dit verhaal laat vooral zeer mooi zien hoe het is om op te komen, te ervaren, te aanvaarden , te ontwikkelen, te groeien in een maatschappij van deze tijd. Waar vele valkuilen, issues en rugzakken hun leven zullen en kunnen bepalen.
Opgelet want daar het verhaal dieper gaat komen bepaalde triggers soms sterk en onverwacht naar voor! Het gaat over psychische aandoeningen, tot depressies, suïcidale gedachten, mishandeling door ouders, fysieke mishandeling, extreme inbreuken op de privacy op sociale media en internet, zeer hatelijke opmerkingen aan een maker op internet en de dood van een huisdier. Het maakt je vooral zeer erg bewust dit verhaal, jongeren gaan zich hier in herkennen of bewust worden wat er speelt en leeft in hun omgeving. Ik als ouder van pubers wordt dan weer even goed wakker geschud, want mijn generatie kent deze leefwereld niet rond, vooral dat social media gebeuren. Gelukkig waren er ook veel mooie momenten en de moeder van Frances is er echt eentje om te koesteren!
Alice Oseman weet weer een pakkend en intens verhaal neer te schrijven. Dit met een zeer hedendaagse benadering en soms toch ook net wat te rommelig. Je moet continu alert zijn, ik heb noties gemaakt, daar ik anders het soms even kwijt was.
Ze blijft het echt doen die verhalen van jongeren in de picture zetten, niet de standaard verhalen, maar de verhalen die vaak vele mensen willen verstoppen of ontkennen.
En dat is voor mij de enorme meerwaarde van alles wat Alice Oseman schrijft!
4 sterren
@missp_her_books_read
En als laatste, Raine een Indische onzelfzuchtige engel die zoekt en leeft.
En dat is voor mij de enorme meerwaarde van alles wat Alice Oseman schrijft!
4 sterren
@missp_her_books_read