Tot onze wegen scheiden
Ada is een jonge vrouw die opgevoed is in een erg gelovig gezin en gemeenschap. Ze is volgzaam op haar manier, want zo heeft ze het toch gedaan gekregen om verpleegkunde te gaan studeren voor ze gaat trouwen. Het afstuderen komt in zicht en alsook haar huwelijk met een iets oudere man van hun kerk.
Voor haar opleiding moet ze reizen met de trein en hier gaat voor haar ook steeds een wereld open. Als ze door omstandigheden in een Grieks restaurant beland, ontstaat er een vriendschap met Belen. Belen is een Griekse man die werkt in de zaak van zijn familie. Hij is gecharmeerd door Ada, vooral omdat ze geïnteresseerd is in hem als persoon.
Er ontwikkelt zich een mooie platonisch vriendschap, beide voelen maar durven het niet uit te spreken dat er meer is. Ada gaat trouwen en wat dan ….
Tot onze wegen scheiden is een new adult verhaal met verschillende en uiteenlopende issues en werelden van twee jong volwassen.
De gemeenschap, de families en omstandigheden zijn een rode draad doorheen dit verhaal en zorgen voor een pakkend en uniek verhaal.
Keuzes maken, volgen tot luisteren, persoonlijke ontwikkeling en mening, verdriet en trauma’s komen allen aan bod in een juist kader en met de juiste intensiteit.
Emma Anna weet dit verhaal met een bepaald risico en lef te schrijven. Het is zeer hedendaags en realistisch en geeft inkijk en een beeld over geloof en tradities.
Het verhaal is vanuit Ada geschreven, wat er voor zorgde dat het heel dichtbij haar en haar emoties komt.
Het leest heel fijn weg, het geeft ook best ruimte om het even weg te leggen om fragmenten en situaties te plaatsen en te verwerken. Het verhaal bevat wel wat triggers, wees hier wel op voorbereid.
En wat was ik blij met de epiloog, want deze gaf dit verhaal de perfecte afronding en het besef dat liefde soms echt voorbestemd kan zijn!
4,5 ster
@missp_her_books_read