De kluts kwijt

Naomi is een vrouw die creatief is, hulpvaardig en een gouden hart heeft.
Alleen trekt ze soms wat te veel naar zich toe en komt hierdoor in moeilijkheden of benepen situaties.
Zo wil ze voorkomen dat haar ouders uit hun huis moeten, haar ex is de eigenaar en daarom gaat ze met hem een deal aan, waar ze geen garanties heeft. Tevens presteert ze om haar zus onbewust voor het blok te zetten en vergeet ze vooral voor zichzelf te zorgen en te leven.
Hoe geraakt ze uit deze situaties heelhuids en glippen er dingen niet tussen haar vingers door die ze juist moet omarmen!?
De kluts kwijt is een bijzonder verhaal rond de zorg van ouders, maar ik geraakte soms ook wat de kluts kwijt door de andere neven verhalen in dit boek, die net niet altijd overtuigend of geloofwaardig waren.
Maar anderzijds gaf het ook de irritaties rond de ex die je weer heel betrokken lieten worden in het verhaal. Naomi en haar zorgzaamheid rond ouders, nichtje en zus waren puur, realistisch en pakkend, thema’s die we vaak verdoezelen en daarom vond in het enorm knap hoe ze hier naar voor kwamen.
Vannessa Thuyns weet weer mooi bepaalde gevoeligheden en het leven zoals het is neer te zetten in haar verhaal.
Ze weet dat altijd met ernst en luchtigheid zo te schrijven dat het iets doet met de lezer.
Het leest vlot weg en de romantiek is zeker aanwezig met een lichte voorspelbaarheid.
De kluts kwijt is een feelgood met veel drama gehalte, romantische spannings velden en een greep uit het leven van mensen om je heen of je persoonlijke leven.

3,5 ster

@missp_her_books_read